Zonnepanelen (PV en PV-T)

Begin vandaag met besparen op je energierekening!

SENS Consult heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze diensten. Je kunt je op ieder moment afmelden voor deze communicatie. Voor informatie over hoe je je kunt afmelden, en over ons privacybeleid en de inspanningen die we leveren om je privacy te beschermen, kun je ons Privacybeleid raadplegen.

Zonnepanelen zijn een belangrijke stap in het verduurzamen van vastgoed. Bij SENS Consult installeren we op maat gemaakte systemen op woningen en commercieel vastgoed, zodat je minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnetwerk en je energierekening verlaagt.

Waarom zonnepanelen?

 1. Geldbesparing: Met zonnepanelen bespaar je flink op je energierekening en merk je dit in je portemonnee.
 2. Waardestijging: Zonnepanelen verbeteren het energielabel, de waarde en verkoopbaarheid van je huis.
 3. Terugverdientijd: Zonnepanelen zijn een investering die je terugverdient door de besparing in je energiekosten.
 4. Milieuvriendelijk: Met zonnepanelen wek je groene stroom op en draag je bij aan een beter milieu.
Grafiek over zonnepanelen kopen in 2023, over hoeveel zonnepanelen opbrengen

In 2024 profiteer je nog volop van saldering door de hoge stroomprijs. Vanaf 2025 neemt de salderingsmogelijkheid af, tot 2031 wanneer alleen het teruglevertarief geldt. Het is gunstig om zoveel mogelijk zelf opgewekte stroom te gebruiken, want dit bespaart je 25 cent per kWh. Voor ongesaldeerd teruggeleverde stroom ontvang je 9 cent.

De grafiek toont het stroomverbruik van een gemiddelde hoekwoning met 4 personen (3.800 kWh/jaar). Donkergroen representeert het zelfgebruikte deel, lichtgroen het gesaldeerde deel, en blauw het niet-gesaldeerde deel. Stroomprijzen variëren van 40-70 cent in 2023, tot 25 cent vanaf 2030.

Zonnepanelen iets voor mij?

Ontdek of zonnepanelen voor jou geschikt zijn met de zonnepanelen check van Milieu Centraal.

 • Direct advies op maat over wat zonnepanelen voor jou oplevert.
 • Ontvang onafhankelijk en betrouwbaar advies.
 • Wees voorbereid bij gesprekken met onze specialisten.

Blauwe of zwarte panelen?

Twijfel je tussen blauwe of zwarte zonnepanelen? Dan helpt dit artikel van de Consumentenbond.

 • Leer het verschil tussen mono- en polykristallijne panelen.
 • Ontdek de voor- en nadelen van de kleur van de panelen.
 • Weet welke zonnepanelen het beste passen in jouw situatie.

Zonnepanelen offerte op maat

Benieuwd naar de kosten en opbrengsten van zonnepanelen? Vraag dan om een offerte op maat.

 • Ontvang binnen enkele minuten een persoonlijk aanbod.
 • Laat je adviseren door onze specialisten.
 • Bespaar tijd met het krijgen van de beste zonnepanelen offerte.

Onze aanpak

SENS Consult creëert comfortabele en energiezuinige gebouwen. Onze energieprestatie adviseurs en ervaren vakmensen bieden een uniek totaalconcept voor het ontwerpen en installeren van systemen op maat voor je situatie, of het nu gaat om een klein dak of een groot bedrijfspand. Met één aanspreekpunt voor advies en uitvoering hoef je niet meerdere partijen in te schakelen.

Wanneer je ons de opdracht geeft, stellen we samen met je een gedetailleerd plan van aanpak op. Dit omvat onder andere:

1. Ontwerp van het zonnepanelensysteem

We maken een systeem dat perfect is afgestemd op jouw energiebehoefte en dak. We kijken naar de ligging van je dak en of er genoeg ruimte is.

2. Aanschaf en installatiezonnepanelen

We zorgen ervoor dat de zonnepanelen en de bijbehorende materialen worden aangeschaft. We installeren het systeem dan vakkundig op je dak.

3. Aansluiting op het elektriciteitsnetwerk

Wij zorgen ervoor dat het zonnepanelensysteem op het elektriciteitsnetwerk wordt aangesloten volgens de professionele standaarden.

4. Monitoring en onderhoud

We kunnen ook je zonnepanelen monitoren en onderhouden zodat ze altijd goed werken en eventuele problemen snel opgelost worden.

Wij willen dat je zorgeloos en snel het maximale uit je nieuwe zonnepanelensysteem haalt. We laten je dan ook regelmatig weten hoe het proces vordert en je kunt bij ons terecht met vragen. 

Lees verder over zonnepanelen

Veelgestelde vragen

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type paneel, de hellingshoek en oriëntatie, en de hoeveelheid zonlicht op jr locatie. Gemiddeld genomen leveren zonnepanelen in Nederland een rendement van 4% tot 8% op de investering per jaar, wat vaak hoger is dan traditionele spaarrekeningen.

Het aantal benodigde zonnepanelen is afhankelijk van uw energieverbruik en de beschikbare ruimte op uw dak. Wij kunnen u helpen bij het bepalen van het optimale aantal zonnepanelen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

De levensduur van zonnepanelen varieert per fabrikant en kwaliteit, maar over het algemeen hebben ze een levensduur van minimaal 25 jaar. De meeste fabrikanten bieden een vermogensgarantie van ten minste 80% na 25 jaar.

Hoewel er op dit moment geen landelijke subsidie meer is voor de aanschaf van zonnepanelen, kun je wel profiteren van de salderingsregeling en mogelijk lokale subsidieregelingen. Wij kunnen je informeren over de actueelste mogelijkheden tijdens een adviesgesprek.

De salderingsregeling houdt in dat u de energie die je met uw zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, kunt wegstrepen tegen de energie die je verbruikt van het net. Hierdoor betaalt u alleen voor het nettoverbruik. De salderingsregeling wordt geleidelijk afgebouwd vanaf 2023 tot 2031.

De opgewekte energie die je niet direct verbruikt, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Via de salderingsregeling kun je deze teruggeleverde energie tot 2030 wegstrepen tegen uw verbruikte energie, waardoor je minder betaalt voor uw energieverbruik.

De meeste daken zijn sterk genoeg om zonnepanelen te dragen, maar het is altijd verstandig om dit te laten controleren door een specialist. Onze experts kunnen tijdens een inspectie de draagkracht van je dak beoordelen en adviseren over eventuele aanpassingen.

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op, en we helpen je graag verder.

Kom in Contact

Wilt u een energielabel aanvragen of bent u er aan toe om tot 50% minder uit te geven aan uw energierekening met isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen installatie?

SENS Consult levert milieuvriendelijke en budgetvriendelijke diensten. Neem contact met ons op via dit formulier en u wordt binnen 24 uur gebeld door uw eigen accountmanager!

Begin vandaag met besparen op uw energierekening!

SENS Consult heeft de contactgegevens nodig die u ons hebt verstrekt om contact met u op te nemen over onze diensten. Deze communicatie kan op elk gewenst moment worden beëindigd. Voor meer informatie over hoe u zich kunt afmelden, en over onze inspanningen om uw privacy te beschermen, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.

Telefoonnummer

085-800 0851

E-mail